Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία: Στον αέρα η μεταφορά μαθητών με ευθύνες Τζιτζικώστα-κυβέρνησης

06
Ανακοίνωση της Ανταρσίας στην Κ. Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά

Την ώρα που η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ανακοινώνει νέες συγχωνεύσεις σχολείων, έρχονται ξανά στο προσκήνιο οι συνέπειες αυτού του αντικοινωνικού μέτρου που πλήττει το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία, καθώς αναιρεί τη λειτουργία σχολείου σε κάθε γειτονιά και χωριό.
Ξανά η Θεσσαλονίκη είναι αντιμέτωπη με το πρόβλημα της μεταφοράς 5.000 μαθητών, καθώς διοίκηση Τζιτζκώστα και κυβέρνηση δεν μπόρεσαν για άλλη μια χρονιά να δώσει μια σοβαρή λύση. Οι λεωφορειούχοι για άλλη μια φορά προειδοποιούν ότι θα διακόψουν τη μεταφορά μαθητών, καθώς είναι απλήρωτοι από το 2012.
Αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η άθλια μεθόδευση που στόχο έχει να μεταφέρει το κόστος στους γονείς και πιέζει τα πιο φτωχά στρώματα προς εγκατάλειψη του σχολείου.
Δεν έτυχε, αλλά δυστυχώς πέτυχε. Η πολιτική της άθλιας συγκυβέρνησης και της Τρόικας θεωρεί τα δικαιώματα της νεολαίας και του λαού διαφυγόντα κέρδη από τις τράπεζες και τους δανειστές.

Για να πετύχει αυτό το στόχο η κυβέρνηση δε δίστασε να πάρει την τιμωρητική απόφαση για τους μαθητές που διαμαρτυρήθηκαν πέρυσι με καταλήψεις για το θέμα της μεταφοράς μαθητών στην αρχή του σχολικού έτους, επιβάλλοντάς τους να «αναπληρώσουν» στις διακοπές του Πάσχα τα μαθήματα που έχασαν. Φυσικά δεν έκανε τίποτα για τις ώρες που χάθηκαν επειδή δεν υπήρχε μεταφορά μαθητών.
Η Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά πιστεύει ότι είναι καταρχήν αναγκαία η πληρωμή των λεωφορειούχων και η συνέχιση της δωρεάν μεταφοράς που μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με συντονισμένους αγώνες από την πλευρά των μαθητών, των γονιών των εκπαιδευτικών. Το πρόβλημα θα ξεπεραστεί οριστικά με την κατάργηση του μέτρου των συγχωνεύσεων και την επανίδρυση των σχολείων που κλείνουν ώστε να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση για κάθε μαθητή σε σχολείο στη γειτονιά και το χωριό που ζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου