Από το σύνολο των συμμετεχόντων στην Συνέλευση εκτιμήθηκε ως θετικός ο απολογισμός της κινητοποίησης στις 17/10, καθώς ήταν η πρώτη δράση στο κέντρο της πόλης με βασικό ζήτημα την καύση, απασχόλησε τα ΜΜΕ και την κοινωνία και ήταν αρκετά μαζική. Παρά δε τα εμπόδια συγκεκριμένου κομματικού μηχανισμού που οδήγησαν και στην χρονική καθυστέρηση της κινητοποίησης και στην ελλιπή προετοιμασία της, καθώς υπήρχαν τελικά μόνο 8 μέρες προπαγάνδισης.
Θετικό στοιχείο επίσης η επαφή που αποκτήσαμε οι περιβαλλοντικές συλλογικότες της Θεσσαλονίκης μεταξύ μας και όπως φαίνεται μπορεί (και πρέπει!!!) να συνεχίσει να υπάρχει. Ανοίχτηκε ένας δρόμος συντονισμού και κοινής δράσης σε τοπικό αρχικά αλλά και πανελλαδικό επίπεδο (καθώς στην διαδήλωση συμμετείχαν και Συλλογικότητες από τον Βόλο, ενώ εκδήλωσαν ενδιαφέρον γι αυτήν και από άλλες περιοχές, π.χ. Άγραφα, Γρεβενά κ.ά.). Ο συντονισμός αυτός μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμος για το μέλλον γι αυτό και είναι άμεση η ανάγκη για:
-συνέχιση και ένταση της κοινής δράσης
-επαφή και ένταξη νέων χώρων (μαθητές, φοιτητές, σωματεία κλπ)
-οργάνωση του αγώνα και αξιοποίηση κάθε μέσου γι αυτό (επιστημονικό, επικοινωνιακό κλπ)
- Βασικός άξονας της κυβερνητικής πολιτικής στην Ελλάδα (σε άμεση σχέση πάντα με κατευθύνσεις Ε.Ε. και για εξυπηρέτηση αναγκών ελληνικού και ξένου κεφαλαίου) οι καταστροφικές παρεμβάσεις στο περιβάλλον (εξορύξεις σε συνδυασμό και με πολεμικά σενάρια, γιγάντιες ανεμογεννήτριες-Β.Α.Π.Ε. κλπ), διαχείριση απορριμμάτων και σε σημαντικότατη θέση μεταξύ αυτών η καύση απορριμμάτων (όπως φαίνεται και με την ψήφιση του νέου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων-ΕΣΔΑ). Υποβάθμιση μεθόδων φιλικών προς το περιβάλλον (ανακύκλωση, επανάχρηση, διαλογή στην πηγή κ.ά.) ή χρήση τους μόνο στο βαθμό που εξυπηρετεί τον κυρίαρχο στόχο της καύσης. Ένταση της επίθεσης στο περιβάλλον στο επόμενο διάστημα και επιβολή με κάθε τρόπο (μέτρα καταστολής) της κυβερνητικής πολιτικής και ανάγκη καλύτερης επεξεργασίας θέσεων της Επιτροπής (και γενικά κινήματος), συντονισμού (τοπικού και πανελλαδικού), ενημέρωσης της κοινωνίας και έντασης της δράσης μας.
- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΡΑΣΗΣ